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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  21/09/2017
Data da última atualização:  31/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MENDES, J. M.; DAIRIKI, J. K.; INOUE, L. A. K. A.; JESUS, R. S. de.
Afiliação:  Joana Maia Mendes, INPA; JONY KOJI DAIRIKI, CPAA; LUIS ANTONIO KIOSHI AOKI INOUE, CPAO; Rogério Souza de Jesus, INPA.
Título:  Advantages of recovery from pre-slaughter stress in tambaqui Colossoma macropomum (Cuvier 1816) agroindustry in the Amazon.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, v. 37, n. 3, p. 383-388, July-Sept. 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1678-457X.14316
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tambaqui is the main fish species farmed in the Amazon. It is produced on industrial scale, slaughtered in the field, primarily by post-harvest asphyxia. This procedure, however, is stressful because it depletes energy reserves that should be used in postmortem metabolism, which may compromise fish meat freshness and quality. The present study compared the quality of tambaquis slaughtered by asphyxia, the conventional industrial method, and hypothermia.
Palavras-Chave:  Management practices.
Thesagro:  Peixe de Água Doce; Stress; Tambaqui.
Thesaurus Nal:  fish processing.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164138/1/Mendes-et-al-2017-food-science-technology.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA36528 - 1UPCAP - DD
CPAO36599 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/09/2018
Data da última atualização:  07/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  PEREIRA, P. H. B.; PEREIRA, G. A.; SANTOS, E. M; ARAUJO, G. G. L. de; CESAR NETO, J. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ALVES, J. P.; PERAZZO, A. F.
Afiliação:  PEDRO HENRIQUE BORBA PEREIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; GILDENIA ARAÚJO PEREIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; EDSON MAURO SANTOS, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; JOSÉ MARIA CESAR NETO, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; JOYCE PEREIRA ALVES, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; ALEXANDRE FERNANDES PERAZZO, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba.
Título:  Quantificação de microrganismos em silagem de palma forrageira cv. miúda (Nopalea cochenillifera Salm Dyck) com diferentes inoculantes.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia, GO. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia, GO: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2018.
Idioma:  Português
Conteúdo:  It was aimed, quantitatively, the presence of lactic acid bacterias (LAB), enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) with different inoculants of palm silage. The experimental desing used was completely randomizes. The treatments were: control (without inoculant); five higher lactic cultures lactic acid producers (GP21; GP22; GP23; GP24 and GP31) and five major producers of acetic acid (GP1; GP2; GP3; GP4; GP5 and GP15) with three replicates per treatment. There was influence (P>0,05) of LAB in all the treatments, but there was no effect (P>0,05) for ENT and MY. The presence of LAB in the treatments indicates a greater conservation of nutritional components of silage, providing greater stability. It is concludes that, the utilization of inoculants of cultures of lactic acid and acetic acid in palm silage cv. Miúda, occurs greater quantitative presence of lactic acid bacterias (LAB) when compared with the presence enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) improving the quality of silage.
Palavras-Chave:  Ácido acético; Conservação de silagem.
Thesagro:  Ácido Lático; Nopalea Cochenillifera; Palma Forrageira; Produção Animal; Silagem.
Thesaurus NAL:  Animal production; Grass silage.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183567/1/Gherman-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57515 - 1UPCAA - DD
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