|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
21/09/2017 |
Data da última atualização: |
31/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MENDES, J. M.; DAIRIKI, J. K.; INOUE, L. A. K. A.; JESUS, R. S. de. |
Afiliação: |
Joana Maia Mendes, INPA; JONY KOJI DAIRIKI, CPAA; LUIS ANTONIO KIOSHI AOKI INOUE, CPAO; Rogério Souza de Jesus, INPA. |
Título: |
Advantages of recovery from pre-slaughter stress in tambaqui Colossoma macropomum (Cuvier 1816) agroindustry in the Amazon. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 37, n. 3, p. 383-388, July-Sept. 2017. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1678-457X.14316 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Tambaqui is the main fish species farmed in the Amazon. It is produced on industrial scale, slaughtered in the field, primarily by post-harvest asphyxia. This procedure, however, is stressful because it depletes energy reserves that should be used in postmortem metabolism, which may compromise fish meat freshness and quality. The present study compared the quality of tambaquis slaughtered by asphyxia, the conventional industrial method, and hypothermia. |
Palavras-Chave: |
Management practices. |
Thesagro: |
Peixe de Água Doce; Stress; Tambaqui. |
Thesaurus Nal: |
fish processing. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164138/1/Mendes-et-al-2017-food-science-technology.pdf
|
Marc: |
LEADER 01211naa a2200229 a 4500 001 2076060 005 2018-01-31 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/1678-457X.14316$2DOI 100 1 $aMENDES, J. M. 245 $aAdvantages of recovery from pre-slaughter stress in tambaqui Colossoma macropomum (Cuvier 1816) agroindustry in the Amazon.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aTambaqui is the main fish species farmed in the Amazon. It is produced on industrial scale, slaughtered in the field, primarily by post-harvest asphyxia. This procedure, however, is stressful because it depletes energy reserves that should be used in postmortem metabolism, which may compromise fish meat freshness and quality. The present study compared the quality of tambaquis slaughtered by asphyxia, the conventional industrial method, and hypothermia. 650 $afish processing 650 $aPeixe de Água Doce 650 $aStress 650 $aTambaqui 653 $aManagement practices 700 1 $aDAIRIKI, J. K. 700 1 $aINOUE, L. A. K. A. 700 1 $aJESUS, R. S. de 773 $tFood Science and Technology$gv. 37, n. 3, p. 383-388, July-Sept. 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/09/2018 |
Data da última atualização: |
07/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PEREIRA, P. H. B.; PEREIRA, G. A.; SANTOS, E. M; ARAUJO, G. G. L. de; CESAR NETO, J. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ALVES, J. P.; PERAZZO, A. F. |
Afiliação: |
PEDRO HENRIQUE BORBA PEREIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; GILDENIA ARAÚJO PEREIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; EDSON MAURO SANTOS, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; JOSÉ MARIA CESAR NETO, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; JOYCE PEREIRA ALVES, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; ALEXANDRE FERNANDES PERAZZO, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba. |
Título: |
Quantificação de microrganismos em silagem de palma forrageira cv. miúda (Nopalea cochenillifera Salm Dyck) com diferentes inoculantes. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia, GO. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia, GO: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2018. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
It was aimed, quantitatively, the presence of lactic acid bacterias (LAB), enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) with different inoculants of palm silage. The experimental desing used was completely randomizes. The treatments were: control (without inoculant); five higher lactic cultures lactic acid producers (GP21; GP22; GP23; GP24 and GP31) and five major producers of acetic acid (GP1; GP2; GP3; GP4; GP5 and GP15) with three replicates per treatment. There was influence (P>0,05) of LAB in all the treatments, but there was no effect (P>0,05) for ENT and MY. The presence of LAB in the treatments indicates a greater conservation of nutritional components of silage, providing greater stability. It is concludes that, the utilization of inoculants of cultures of lactic acid and acetic acid in palm silage cv. Miúda, occurs greater quantitative presence of lactic acid bacterias (LAB) when compared with the presence enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) improving the quality of silage. |
Palavras-Chave: |
Ácido acético; Conservação de silagem. |
Thesagro: |
Ácido Lático; Nopalea Cochenillifera; Palma Forrageira; Produção Animal; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Animal production; Grass silage. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183567/1/Gherman-2.pdf
|
Marc: |
LEADER 02191nam a2200301 a 4500 001 2096365 005 2024-02-07 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, P. H. B. 245 $aQuantificação de microrganismos em silagem de palma forrageira cv. miúda (Nopalea cochenillifera Salm Dyck) com diferentes inoculantes.$h[electronic resource] 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia, GO. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia, GO: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Associação Brasileira de Zootecnistas$c2018 520 $aIt was aimed, quantitatively, the presence of lactic acid bacterias (LAB), enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) with different inoculants of palm silage. The experimental desing used was completely randomizes. The treatments were: control (without inoculant); five higher lactic cultures lactic acid producers (GP21; GP22; GP23; GP24 and GP31) and five major producers of acetic acid (GP1; GP2; GP3; GP4; GP5 and GP15) with three replicates per treatment. There was influence (P>0,05) of LAB in all the treatments, but there was no effect (P>0,05) for ENT and MY. The presence of LAB in the treatments indicates a greater conservation of nutritional components of silage, providing greater stability. It is concludes that, the utilization of inoculants of cultures of lactic acid and acetic acid in palm silage cv. Miúda, occurs greater quantitative presence of lactic acid bacterias (LAB) when compared with the presence enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) improving the quality of silage. 650 $aAnimal production 650 $aGrass silage 650 $aÁcido Lático 650 $aNopalea Cochenillifera 650 $aPalma Forrageira 650 $aProdução Animal 650 $aSilagem 653 $aÁcido acético 653 $aConservação de silagem 700 1 $aPEREIRA, G. A. 700 1 $aSANTOS, E. M 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aCESAR NETO, J. M. 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. de 700 1 $aALVES, J. P. 700 1 $aPERAZZO, A. F.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|